Pekka Iiskonmäki Koskaan ei tiedä mihin pystyy ellei yritä tosissaan

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 52 min 6 s sitten

EU myöntässä Kosovolle viisumivapauden? – ”Kehotan nyt hyväksymään pikaisesti”

2 tuntia 15 min ago

Euroopan komissio suosittaa viisumivapauden myöntämistä Kosovon kansalaisille EU:hun. Viisumivapauden myöntäminen edellyttää, että Euroopan parlamentti ja EU-maiden päämiehistä koostuva Eurooppa-neuvosto hyväksyvät sen.

Komissio arvioi, että Kosovo täyttää nyt jäljellä olevat kaksi viisumivapauden edellytystä, jotka koskevat Montenegron kanssa tehdyn rajasopimuksen ratifiointia ja parempia tuloksia rikollisuuden ja korruption torjunnassa. Näin ollen se täyttää kaikki viisumivapautta koskevassa etenemissuunnitelmassa vahvistetut edellytykset.

Unkari irtautuu YK:n siirtolaisuussopimuksesta: ”Uhka maailmalle”

2 tuntia 29 min ago

Unkari aikoo vetäytyä YK:n siirtolaisuussopimuksesta, ennen sen lopullista sinettiä, kertoo muun muassa Reuters. Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeri Péter Szijjártó pitää sopimusta uhkana maailmalle.

Kaikki YK:n jäsenvaltiot ovat hyväksyneet sopimuksen lukuun ottamatta Yhdysvaltoja, joka vetäytyi siitä viime vuonna. Sopimus on määrä sinetöidä joulukuussa.

”Have you met the cool beer guy” – KL: Näin Suomi nettosi Trumputin-näkyvyydestä

2 tuntia 41 min ago

–CNN:n toimittaja oli kysynyt, että ”have you met the cool beer guy” ja Valkoinen talo soitti minulle, että mikä juttu. Kävin sitten viemässä heille kahvia, olutta ja t-paitoja, kuopiolaispanimon toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen kertoo Kauppalehdelle.

Kuopiolaispanimo RPS Brewing ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen komeasti Donald Trumpin ja Vladimir Putinin Helsingin-tapaamisen siivellä.

Maihinnousukeskukset vaativat kymmenkertaisen pakolaiskiintiön: ”Ihan pirusti riskejä, että tämä kaatuu vielä syksyllä”

3 tuntia 22 min ago

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) huomauttaa, että EU:n suunnittelemat maihinnousukeskukset saattavat kaatua käytännön asioihin syksyn aikana. Mykkänen kommentoi asiaa Porin Suomi-Areenassa.

Air Force One -tilauksesta 3,9 miljardin lasku – väri muuttuu: Säästikö Trump yli miljardin?

4 tuntia 2 min ago

Presidentti Donald Trump ja Valkoinen talo ovat kertoneet Trumpin säästäneen yli miljardi dollaria, kun Valkoiselle talolle tilattiin kaksi uutta Air Force One -lentokonetta, koska alkuperäinen hinta-arvio lentokoneille olisi ollut 5 miljardia dollaria.

Reilun kuuloinen säästöarvio ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.

Mepiltä tyly huomio Suomelle Trumputinista: ”Nyt varmaan moni suuttuu”

4 tuntia 29 min ago

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) kritisoi Helsingissä maanantaina järjestettyä huippukokousta, jota hän ei kuitenkaan pidä katastrofina. Pietikäinen sanoi Suomi-Areenassa, ettei voi olla ylpeä kokouksesta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat Helsingissä maanantaina ensimmäistä kertaa virallisesti kahdenvälisesti. Suomi on kerännyt järjestelyistä valtavasti kiitosta, ja monet poliitikot ovat kilvan kiitelleet järjestäjiä.

Tähän nähden Pietikäinen otti Porin Suomi-Areenassa varsin yllättävän kannan.

Yle: Perussuomalaisista vuotaa eniten äänestäjiä – ”Aivan omassa luokassaan”

5 tuntia 15 min ago

Perussuomalaisista vuotaa eniten äänestäjiä muihin puolueisiin, kertoo Yle. Tulos perustuu Ylen kesäkuun kannatusmittauksen tausta-aineistoon.

Perussuomalaisia aiemmin kannattaneista vain vajaa puolet aikoo äänestää puoluetta uudelleen. Noin neljännes ei tiedä, mitä puoluetta äänestäisi eduskuntavaaleissa ja noin neljännes ilmoitti aikovansa äänestää toista puoluetta Taloustutkimuksen keräämässä aineistossa.

Trump: Putin henkilökohtaisesti vastuussa Venäjän sekaantumisesta USA:n vaaleihin

6 tuntia 13 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ottanut jälleen askeleen kohti Venäjän vaalisekaantumisen tuomitsemista Helsingin esiintymisestään nousseen kohun jälkeen. Nyt Trump pitää jopa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastuullisena asiassa.

Yhdysvalloissa nousi kohu Trumpin esiinnyttyä Putinin vierellä myötäilevänä. Esiintymisestä syntyi vaikutelma, että hän uskoi pikemmin Putinia kuin oman maansa turvallisuusviranomaisia vaalisekaantumisesta. Yhdysvalloissa on käynnissä tutkinta Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Ministeriltä erikoinen idea: Seuraavissa hallitusneuvotteluissa pitäisi käyttää tekoälyä

7 tuntia 6 min ago

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) väläyttää mahdollisuutta käyttää tekoälyä apuna seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Suomessa pidetään eduskuntavaalit ensi huhtikuussa.

Jopa ilmainen palvelu haastaa pian Netflixin? – Lehti: Maailman suurin vähittäiskauppa tähtää markkinoille

7 tuntia 23 min ago

Maailman suurin vähittäiskauppaketju Walmart suunnittelee oman suoratoistopalvelun perustamista, uutisoi teknologiaan keskittyvä verkkolehti The Information.

Olympiakriisi jatkuu – Sveitsi ja Itävalta sanoivat ei

18.7.2018 22:27

Euroopassa järjestettävät talviolympiakisat uhkaavat olla uhanalaisia. Kisojen suuret budjetit kielteisine mielikuvineen ovat johtaneet siihen, että kisaprojektit Euroopassa kariutuivat kansalaisten vastustukseen.

Vuoden 2022 talvikisoja hakivat lopulta vain Kiinan Peking ja Kazakstanin Almaty. Eurooppalaishakijoista esimerkiksi Oslo ja München vetäytyivät hausta, koska Norjassa ja Saksassa olympiaprojekti herätti kansan parissa vastustusta.

Putinista ja Venäjästä selvittiin – Qatar suurempi kanto Fifan kaskessa

18.7.2018 19:49

Venäjällä järjestetty jalkapallon MM-turnaus toi Kansainväliselle Jalkapalloliitolle Fifalle yllättäen positiivista julkisuutta. Vladimir Putinin hallinnon negatiiviset puolet loivat varjon MM-kisoille, mutta onnistuneet järjestelyt ja ennen kaikkea viihdyttävät ottelut jättivät turnauksesta positiivisen kuvan.

Qatarissa 2022 järjestettävä seuraava MM-turnaus on Fifan ja jalkapallon julkisuuskuvalle kuitenkin paha paikka. Projektiahan pidetään urheiluun liittyvän mädännäisyyden symbolina.

Supon päällikkö: ”Tiedustelulaeilla on edelleen kiire” – Unohtuiko eduskunnassa?

18.7.2018 19:27

Eduskunnan käsittelyssä olevien tiedustelulakien voimaansaattamisella on yhä kiire, arvioi suojelupoliisin päällikkö. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola (ps.) taas kummastelee, että hallituksen kiire tuntuu kadonneen sote-uudistuksen tieltä.

–Jollakin tapaa Turun tapahtumat viime kesän lopulla aiheuttivat jotakin sellaista, joka sai myllyn päälle, että nyt tarvitaan nopeasti tiedustelulaki ja ikään kuin sillä varjolla koitettiin saada kiirettä tälle asialle. Nyt se kiire näyttää jostain syystä unohtuneen, Eerola kummastelee.

Alma-tutkimus: Suurin uhka on nyt Suomen kahtiajako

18.7.2018 18:53

Suomalaiset ovat aiempaa enemmän huolissaan ilmastonmuutoksesta, käy ilmi Suomen tulevaisuuden uhkia kartoittaneesta uudesta Alma-tutkimuksesta.

Vastaajista 31 prosenttia listasi ilmastonmuutoksen Suomen kolmen tärkeimmän tulevaisuuden uhan joukkoon, kun vielä vuosi sitten näin arvioi 23 prosenttia suomalaisista.

Samaan aikaan työttömyys koetaan selvästi aiempaa pienemmäksi uhaksi. Nyt vastaajista 37 prosenttia valitsi työttömyyden suurimpien uhkien joukkoon, kun vuosi sitten lukema oli 46 prosenttia.

Erkki Liikaselle uusi pesti – Johtopaikka kansainvälisessä säätiössä

18.7.2018 18:35

Suomen Pankin pääjohtajan paikasta vastikään luopunut Erkki Liikanen, 67, on nimetty kansainvälisiä kirjanpitosäännöksiä valvovan IFRS Foundation -säätiön Trustees-valvontakomitean puheenjohtajaksi.

Säätiön valvontaelimen tehtävänä on valvoa International Accounting Standards Board -johtokuntaa, joka laatii kansainvälisesti yli sadassa maassa käytettävät IFRS-kirjanpitosäännökset. Trustees -komiteassa on tällä hetkellä 22 jäsentä, ja se kokoontuu muutaman kerran vuodessa. Viime vuonna jäsenille maksettiin palkkioita yhteensä 622 000 puntaa, eli nykyrahassa noin 702 000 euroa.

”Yritin olla ajattelematta ruokaa” – Thaimaalaispojat kertovat ”ihmeestä”

18.7.2018 17:40

Thaimaassa Tham Luangin luolasta pelastetut 12 poikaa ovat esiintyneet julkisuudessa ensimmäistä kertaa pelastusoperaation jälkeen. Noin viikko sitten pelastetut pojat ja heidän valmentajansa päästettiin tänään kotiin sairaalasta, jossa he olivat olleet tarkkailussa.

Pelastuminen oli 14-vuotias Adul Sam-onin mukaan ”ihme”, kertoo brittilehti The Guardian.

Ilmatieteen laitos varoittaa ukkoskuuroista – ”Runsasta salamointia”

18.7.2018 16:44

Viikonlopuksi odotetaan koko Suomeen rankkoja sade- ja ukkoskuuroja, kertoo Ilmatieteen laitos.

Helteiseen Suomeen virtaa perjantaista alkaen kaakosta hyvin kosteaa ilmamassaa. Kostea ja lämmin ilmamassa yhdessä muodostavat viikonloppuna rankkoja sade- ja ukkoskuuroja lähes koko maahan.

”Järjetöntä että apteekkari voi jarruttaa toisen apteekin perustamista” – Touko Aalto luopuisi sääntelystä

18.7.2018 16:28

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii apteekkien määräsääntelystä luopumista. Aalto myös toisi apteekkeihin lisää palveluita.

Suomessa apteekin perustamisesta päättää tarveharkinnan perusteella lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Perustamisen jälkeen apteekkiliikkeen harjoittamiseksi myönnetään julkisen hakuprosessin päätteeksi apteekkilupa. Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen kertoo Puheenvuoron blogissaan, kuinka Espooseen viime vuonna myönnetyistä kuudesta apteekkiluvasta kahdesta on valitettu hallinto-oikeuteen ja niiden käsittely on kesken.

Ay-puolelta avaus maahanmuutosta – ”Ratkaisu ei voi olla rajat kiinni”

18.7.2018 15:54

Ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen muodostettavan hallituksen pitäisi edistää työperäistä maahanmuuttoa ja kotoutumista, esittää toimihenkilökeskusjärjestö STTK.

Keskusjärjestön puheenjohtaja Antti Palola katsoo, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia turvaamaan huoltosuhdetta ja hyvinvointipalveluita. Samalla keskusjärjestö arvioi, että maahanmuutto kasvaa joka tapauksessa.

EU-komissio mätkäisi jättisakon Googlelle: 4,34 mrd.€ – ”Vastoin kilpailusääntöjä”

18.7.2018 14:39

Euroopan komissio on antanut teknologiajätti Googlelle 4,34 miljardin euron sakon johtavan markkina-aseman väärinkäytöstä matkapuhelinten käyttöjärjestelmiin liittyen.

Komission mukaan Google on asettanut vuodesta 2011 laittomia rajoituksia Android-laitteiden valmistajille ja matkaviestinoperaattoreille vakiinnuttaakseen määräävän asemansa hakukonemarkkinoilla.

Kilpailupolitiikasta vastaavan komissaarin Margrethe Vestagerin mukaan mobiiliyhteyksien osuus globaalista internetliikenteestä on nykyään yli puolet.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset