Pekka Iiskonmäki Koskaan ei tiedä mihin pystyy ellei yritä tosissaan

Vihreän uskonnon lyhyt oppimäärä

 • Huomatkaa Ra-jumalan vihreä paita.
  Huomatkaa Ra-jumalan vihreä paita.
 • Vihreiden aurinkosymboli.
  Vihreiden aurinkosymboli.
 • Vihreiden pyhä ruoka
  Vihreiden pyhä ruoka
 • Ehtoollinen
  Ehtoollinen
 • Aamuinen auringonpalvonta
  Aamuinen auringonpalvonta

Suomessa ja maailmalla on kansa vieraantunut perinteisistä uskonnoista. Korkeasti koulutetut eniten.

Mikä on sitten täyttänyt uskonnon mentävän reiän? Viheraate, josta on tullut uskonto ja elämän sisältö.

Se on sekoitus hieman politikkaa, mutta pääpaino on kuitenkin vanhassa Ra-uskonnossa eli  auringon palvonnassa.

Vihreiden puheita leimaa hurmos ja sinnetänne meininki.

Mikään ei ole ihan varmaa, paitsi aurinko lämmittää liikaa.

Vihreät pelkäävät jumalansa puolesta, että se lämpiää liikaa ja räjähtää. Sitten tulee maailmanloppu.

Onneksi  edes minä voin hieman lohduttaa. Viheruskonto kehitettiin Ra-uskonnon  pohjalle DDR:ssä.

Siihen lisättiin voimakas lutherilainen syyllisyyden tunne ja synnit määriteltiin tarkkaan.  

Kaikki on syntiä aina jalanjäljestä alkaen.

Siinä on tarkkaan harkittava, mihin töppösensä pistää. Ei parane kuljeskella liian laveaa tietä. Erityisesti kengännumero 45 ja siitä ylöspäin pitää olla tarkkana kuin porkkana.

Mikä sitten oli näiden doping ja -voimajuomien keittäjien perimmäinen tarkoitus?

Urheilussa meni hyvin, mutta talous sakkasi.

Kun omaa taloutta ei saada koskaan kuntoon, niin tuhotaan kilpailijan talous uudella viheraatteella. Hyvin se on toiminut ja seurakunnat kasvavat ympäri Suomea.

Toivotan kaikille aurinkoisia viherpäiviä, mutta ei sentään helteitä.

Lopuksi oodi Auringolle O' sole mio!

https://

O' sole mio!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomessa on uskonnonvapaus.

Pyydän nöyrimmästi anteeksi, jos olen loukannut jonkun uskonnollista vakaumusta ja vetänyt viivat liian suoriksi.

Juuso Hämäläinen

Tuo Pavarotti oli mieleen. Se on hyvää musiikkia. Hyvä musiikki ei ole mielipideasia, kun se yltää tälle tasolle ohi populääriäänisaasteen kahden minuutin määkimisten. Pyydän anteeksi, jos loukkasin jonkin tunteita tällä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Oikeilla jäljillä olet Pekka, mutta tuo totemismiin perustuva teoria jää hivenen ohkaiseksi. Vihreiden aurinkosymbolista minulla nimittäin tulee mieleen Jing/Jang -symboli.

Jo varhaiset sosiologit pohtivat tätä modernisaation ja uskontojen merkityksen vähenemisen teemaa. Mitä siis tulee tilalle.

Havaintoja on siitä, että jokaisessa liikkeessä tulevat vastaan samankaltaiset ihmisryhmiä ja yksilöitä koskevat lainalaisuudet. Hyvä - paha, synti ja katumus, uhrautuminen, lahkoutuminen, itsensäruoskinta... Katsokaapa kuinka toimivvat talousoppineet, luonnonsuojelijat, kilpaurheilu- / terveysfanaatikot jne...

Tähän ryhmäkäyttäytymiseen kun liitetään vielä addiktioiden kokonaisuus (syömishäiriöt, peliriippuvuus, ahneus / saituus) ja valtajärjestelmät (lait ja säännöt), itsekontrolli / -sensuuri yms. niin ei ole vanha Aatami lähtenyt mihinkään...

Pekka Iiskonmaki

Jing/Jang ei ole minulle vieras asia. Vaimoni on kiinalainen.

Se on kovin toisenlainen verrattuna Ra/luther/kommunismin miksattuun vihreisiin.

Myönnän, että hieman vedin viivoja suoriksi ja tein sen kansanomaiseksi.

Syynä on se, että DDR:n parhaat akateemiset teoreetikot kehittivät vihreät teesit ja riimit. Se olisi liian puisevaa tiedettä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Hieman ohi kirjoittajan tekstistä, mutta en malta olla sorkkimatta:

Pidän vuorineuvos Pertti Voutilaista kohtuullisen järkevänä ihmisenä eikä tätä uskoani horjuta hänen Materialehdessä (1/2017, s. 79) julkaisema tarinansa, jossa hän hieman sivuaa myös vihreää ajattelua:
”.. Meksiko ja Intia pystyivät kasvinjalostuksen ja tehokkaan lannoituksen avulla kasvattamaan vehnäsatonsa parissa vuosikymmenessä kuusi-seitsemänkertaiseksi, ja näistä nälänhädän uhkaamista maista tuli viljanviejiä. .. Ei ruoka lopu. Mutta luomutuotannon kaltaiseen haihatteluun ei isossa mitassa ole varaa. ..”

Juuso Hämäläinen

Ei ole myöskään varaa kasvattaa ihmisten määrää tällä pallolla. Siksi en niin suuresti ylistä näitä ruoan tuotantoennätyksiä. Ne ovat hyvin lyhytkestoinen saavutus.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vihreät olivat aikanaan myös tunnettuja eläinten suojelijoita, aiemmin se sopi hyvin agendalle. Nyt ei enää sovi, siitä vaietaan ja vihreät vetäytyvät pois vastuusta.

"Kuka saa puhua eläinten hyvinvoinnista?
https://www.luke.fi/blogi/kuka-saa-puhua-elainten-...

Tuulivoimasta on jo monelta vuodelta kokemuksia Suomessakin, maailmalla asiat on tutkittu myös eläinten hyvinvoinnin kannalta, tuloksista pitää tehdä lailliset johtopäätökset.

Kommentteja kirjoituksesta:
P. Peltoniemi sanoo:
30.3.2017 10:00
Hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta. Otsikon jatkoksi voisi kysyä myös, milloin saa puhua eläinten hyvinvoinnista? Saako siitä puhua ja puhutaanko siitä myös tuulivoimalamelun ja voimaloiden aiheuttaman infraäänen vaikutusten kohdistuessa eläimiin – luonnon eläimiin ja/tai tuotantoeläimiin?

Esimerkiksi minkkien hyvinvointi ja terveys huononee todella paljon tuulivoimalamelun ja infraäänen vuoksi. Tanskassa tästä on pian 4 vuoden kokemus, ks. http://karajavuori.blogspot.fi/2017/03/tuulivoimal...

Luontoihmisenä kysyn, kuka kantaa huolta tästä ja luonnon eläimistä? Vaikutukset kohdistuvat myös niihin, eivätkä ne välttämättä ymmärrä tai edes voi väistää riittävän kauas, jos tuulivoimarakentaminen kiihtyy kaavoitettujen aluiden mukaisesti.

Jos aiheesta ei saa puhua, suomalaista luontoa ja tuotantoeläimiä kohtaa katastrofi, monien ihmisten ohella. Tutkijana ja omakohtaisia kokemuksia asiasta saaneena *tiedän*, että tämä on perusteltu väite, ei mikään hypoteettinen pelko tai skenaario. Kysymys on siitä, ymmärretäänkö tämä ajoissa ja haluavatko poliitikot päättäjinä ymmärtää tämän ja toimia vastaavasti?

http://karajavuori.blogspot.fi/2017/01/meren-elaim...
http://karajavuori.blogspot.fi/2017/02/ruotsin-lin...

Tiina Kauppinen sanoo:
30.3.2017 11:05
Kiitos kommentistasi. Tutkimusta ja tilastointia tuulivoiman vaikutuksista eläimiin on viime vuosina tehty jonkin verran, mutta tietoa sen vaikutuksista nisäkkäisiin on vähän. Puolalaistutkimuksessa http://bit.ly/2mRYpR6 sianlihan laadun heikkeneminen oli yhteydessä siihen, miten lähellä tuuliturbiineita siat olivat kasvaneet.

Turun yliopiston Brahea-keskus taas teki vuonna 2015 laajan kirjallisuuskatsauksen http://bit.ly/2odIywD tuulivoimaloiden vaikutuksista lepakoihin. Tuulivoimaloiden läheisyydessä lepakoiden kuolleisuus on keskimääräistä suurempi ja sillä voi olla paikallista vaikutusta lepakkolajien kantoihin. Törmäyskuolemien määrä Euroopan voimaloissa vaihtelee, 0-41 lepakkoa/voimala/vuosi.

Amerikkalaisen raportin http://bit.ly/2ob84lQ mukaan tuulivoimaloihin kuolee eniten pieniä varpuslintuja, kuten kiuruja ja varpusia. Suurimmalla osalla lintulajeista kuolemat eivät kuitenkaan uhkaa lintupopulaatiota. Tuulivoiman vaikutus lintujen kuolemiin Pohjois-Amerikassa on yleisesti ottaen pienempi kuin muiden ihmisen aiheuttamien kuolemansyiden (voimalinjojen, rakennusten, linkkitornien ja kissojen aiheuttamat kuolemat ovat merkittävämpiä kuolemansyitä). Raportissa todetaan myös, että lepakoiden turbiinikuolemat vähenevät, jos turbiinien lavat pysäytetään alhaisilla (alle 6 m/s) tuulenvoimakkuuksilla, jolloin turbiinien energiantuottokin on alhainen.

Ruotsin ympäristöviranomaisen http://bit.ly/2ob8d8M mukaan tuulivoimarakentamisen maankäyttö (rakentaminen, liikenneyhteyksien järjestäminen) kaventaa hirvien, kauriiden, porojen ja suurpetojen elinympäristöjä, mutta rakennettavat tiet voivat myöhemmin myös helpottaa eläinten liikkumista.

Entisen RKTL:n selvityksen mukaan merialueille rakennettavien tuulivoimaloiden rakennusaikana syntyy huomattavia melu- ja muita häiriövaikutuksia, joilla on suoria vaikutuksia kaloihin, merinisäkkäisiin ja lintuihin. Selvityksessä todetaan, että ennen laajamittaista rakentamista
rannikon vesiluonto tulisi tuntea nykyistä paremmin, jotta tuulipuistot voitaisiin sijoittaa alueille, joilla haitat eläimille saataisiin minimoitua ja etenkin vakavat, lajien tai kantojen olemassaolon vaarantavat häiriöt estettyä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mihin unohtuivat puut ja kasvit, nuo pyhimykset, jotka kurkottavat aina kohti Jumalaansa, ja joita halaamalla voimme olla osallisia heidän pyhyydestänsä?

Pekka Iiskonmaki

#5
Hannu

Tämä juuri vahvistaa vihreiden olevan teflonpintainen uskonnollinen liike, jossa kaikki torjutaan, joka ei sovi heidän matraansa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Harmi keskeyttää uskovaisten kokousta ;) Mutta eikö teidän mielestänne olisi aiheellista edes hivenen tutustua siihen mitä vihreät oikeasti ovat ja mitä me oikeasti ajamme?

No, en kyllä niin uskonutkaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vapaa seksi, kasvissyönti ja kaupunkiasuminen lienevät agendalla päällimmäisenä... ;)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hyvä yritys, mutta ohi meni. Koitatko uudelleen ;)

Pekka Iiskonmaki

#9
Raha tulee seinästä ja mamu on paras kaveri. Puoliso mieluummin samaa sukupuolta.

Suurin huoli on liiallinen kuumuus.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Muista polkupyörä. Se riittää vihreiden mukaan kaikkien liikkumistarpeisiin ratikan ohella. Vihreät tietävät, ettet muuta tarvitse. Siksi et tarvitse myöskään autolla pääsyä Helsinkiin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jos ajatellaan Vihreän liikkeen elinkaarta Suomessa, niin aika klassinen on kehitys ollut Linkolan päivistä cityvihreisiin... vihreistäkin tulee kehittymään luutunut instituutio jota keskiluokkaiset äänestävät kun sattuu sopimaan asun väriin paremmin kuin sininen...

Rinnalla tulemme näkemään lahkoutumiskehitystä, missä oikeammassa olevat kerääntyvät fanaattisine mielipiteineen...

Tai siis, olemme tainneet tämän kaiken jo nähdä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Marko Kivelä; Talvivaaraa vai? Kerro ihmeessä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#9

Pantteri tunnetaan pilkuistaa ja vihreät tunnetaan hyvistä toimistaan. Nämä tupsahti ekana mieleen.

Ei pidä unohtaa rajattomuutta, eikä suurmoskeijaa. Vähät siitä rahoituksen epäselvyydestä ja mahdollisista ongelmista.
Heidi Hautalan jengikaverit (1% liike ) ovat yhteiskunnan tuki. Ainakin parempiosaisten. Harmaa talous näin kuriin by Vihreät.
Talvivaaran ympäristtöongelmien käsittelyssä vihreiden kiinnostus ongelmiin on ollut aika ujoa. Kumma juttu ?
Ydinvoimaa vastaan ? Paitsi hallituksessa taisi olla erilainen kanta. Hups.

Pekka Iiskonmaki

Johan Algot Untola kirjoitti yli 100 -vuotta sitten Harhaman.

Se on kaiketi kokonaisuudessaan 5000 sivua vihreää ja punaista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HYVÄ KIRJOITUS PEKALTA!
Vihreiden "uusedistyksellisyydessä" keskeistä on ollut työllistävän savupiipputeollisyyden alasajo ja työttömyyden ja kurjuuden lisääminen ja niiden kylkiäisenä palvelujen huonontaminen ympäri Suomea luonnonsuojelun alttarilla. Evoluutio-opin mukainen ahne ihmiseläin on liian saastainen otus ympäristölleen. Se ei ole vielä oppinut sisä- eikä ulkosiistiksi. Lihan syöntikin on kuolemansyntiä: kuka nyt omaa serkkuaan söisi. Vain kasvissyönti on oikeaoppista ja sallittua viherpipertäjille eli vegaaneille.

"Käärmekeitoilla" pärjätään urheilussa ja joka tasolla kannustivat oppi-isät DDR:stä.

Raskas ja saastuttava hiilijalanjalanjälki on viherlajityypillinen tuntomerkki luonnossa luomakunnan kruunulle. Sateenkaariajattelua unohtamattakaan.

Toisaalta vihreiden rikkivetypommi tuhosi melkein Suomen merenkulun jokin aika sitten.

Kolmanneksi DDR:n oppien mukaisesti osa kaupunkeja ja maaseutua on autioitettu periferiaksi susilla, karhuilla, valkoselkätikoilla, liito-oravilla ja kaiken maailman hapsenkakkiaisten niiden pelätyllä sukupuuttoon kuolemiskampanjoilla. Monelta on viety elinkeino kettutarhaprovokaatioilla ja susi-ja karhusympatioilla. Mutta miksi kanta-asukas-ihmisen pesimisalueita ei suojella hänen kotikuntuvillaan?

Näinkö tuotantoa lisätään ja hyvinvointia ja palveluja parannetaan Suomessa viheruskonnon mukaan?

Miksei saasteista ja muista vihersynneistä saarnata myös itäiseenkin ilmansuuntaan? Taikka läntiseenkin kuten Suomessa.

Ketkähän muuten rahoittavat Greenpeace-liikettä ja heidän kalustoaan maailmalla?

Psykologian mukaanhan ihmisellä on tarve pitää jotakin pyhänä. Vihreillä se näyttää olevan tämän tapaisen pyhittämisen tarve luontokatastrofipelkoineen ja sen ehkäisemisineen.

Kukin tullee autuaaksi omalla uskollaan tai epäuskollaankin. Voi Tellus-parkaa, kun tuhmat ihmiset eivät ole siistejä ja elä luonnonsuojelun mukaisesti! Maailmanloppu uhkaa oven takana.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Laivojen rikkipesureiden pesuveden saa pumpata avomerellä veteen. - Tarkoitus oli puhdistaa Itämeri, nyt vaan aiheutettiin Suomen kauppalaivastolle taloudellista vahinkoa.

Samaa sarjaa kuin vaatimus sähköntuottamisesta tuulivoimalla, haitat ovat suuremmat kuin saadut hyödyt.

Petteri Hiienkoski

Jokaisella ihmisellä joku jumala jota palvoo. =)

Vihreät vielä viime vuosituhannella pragmaattisempi ja ympäristökysymyksiin keskittyvä puolue. Fiksuja ja kriittisiä tyyppejä silloin. Sittemmin vähemmistöt valtasivat. Kirjavaa sakkia. Väljähtänyt ahdasmieliseksi suvakkipuolueeksi.

Uskonnollisuus liittyy nähdäkseni siihen, että ympäristökysymykset ideologisoitu ekomoraalistiseksi asennepolitikoinniksi. Jos et tee sitä tai ajattelet niin, et ole hyvä ihminen. Jos teet niin tai ajattelet noin, edustat jotain haveksuttavaa. Ahdasmielistä. Kriittisyydelle ja terveelle järjelle ei sijaa. Jos todellisuus ei vastaa näin uskonnollisesti pönkitettyjä mielikuvia, sen pahempi tosiasioille.

Muistuttaa monella tavoin sitä, miten jotkut aikanaan hurahtivat johonkin kommunismin suuntauksista: kaikki selitettiin sitten samojen silmälasien läpi katsottuna, ja muut tietenkin väärässä.

Pekka Iiskonmaki

#17
Hurmoshenkisyys oli parhaimmillaan, kun kettingillä mentiin ristille metsäkoneen kylkeen.

Ei ole enään vakaumuksellisia vihermarttyyreja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

...Eikä takavuosien "elintasointiaaneja".

Pekka Iiskonmaki

#23
Niiden johto kävi ravintolassa syömässä ja juomassa.

Ökyvihreät ajelevat nelivetomaastureilla luontoa ihmettelemässä.

Toimituksen poiminnat