Pekka Iiskonmäki Koskaan ei tiedä mihin pystyy ellei yritä tosissaan

SDP hylkäsi työväenaatteen ja duunarin.

SDP:n muutos työväenpuolueesta on ollut hidasta mutta varmaa. Viimeistään nyt voidaan sanoa, että SDP ei enää ole työväenpuolue. Edes Jutan kireän urakan ilmeet eivät peitä tosiasiaa.

Helsingin Sanomien tekemän tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset ovat suurin työväenpuolue ja yllättävästi Keskustapuoluekin saa suuremman kannatuksen varsinaiselta työväenluokalta kuin SDP saa.

Perussuomalaisten kannattajista on  puolet perinteiseen työväenluokkaan kuuluvia, mutta työväenluokan äänet jakaantuvat kokonaisuudessaan kolmen puolueen kesken näin:

Perussuomalaiset 39,5 %
Keskustapuolue 17,3 %
SDP 16 %

Muut yhteensä 27,2 %

SDP on eläkeläisten ja edunsaajien puolue. Ainoastaan eläkeläiset ryhmänä on SDP:ssä kannatukseltaan suurin. Voidaan siis hyvällä syyllä sanoa SDP:n olevan auringonlaskun puolue. Sen kannatuksen nousu nojaa vain kasvavaan eläkeläisten joukkoon.

Tämän kaiken huomaa SDP:n politiikasta. Duunari ja erityisesti miesduunari on hylätty tarpeettomana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Vasemmistolaisuus on pikkuhiljaa kuihtumassa.

Onhan esim. demareiden kannatus eläkeläisten keskuudessa noin 30 % ja äänestysikään tulleiden keskuudessa vain noin 10 %.

Vassarit ovat täysin hyljänneet ns. työväestön. Puolue on punavihreiden anarkistien hallussa. Haalaripukuinen on heille lähinnä kauhistus.

Omalla paikkakunnallani Savitaipaleella kunnanvaltuustossa vasemmistoliitto menetti viimeisen paikkansa viime vaaleissa. Demarit saivat yhden paikan, kun vielä 90-luvulla heitä oli viisi. Demarit lopettivat äskettäin paikallisen työväenyhdistyksen, koska väkeä ei enää ollut.

Pekka Iiskonmaki

Minulle oli yllätys Keskustan suurempi osuus työväenluokan äänistä kuin SDP:n

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Pekka. Demarit heittivät työväenluokan paljuun Lipposen ensinmäisinä pääministeri vuosina, ilmeisesti nyt on tullut maksun aika. Aikansa duunariakin pissautetaan, loppuhan sillekkin tulee. Valtiovarain ministeri heittäytyi vieläkin hävyttömämmäksi, ei millaista kunnioitusta ihmistä kohtaan. Minua tuo ei kosketa, koska en ole koskaan luottanut demareihin ja vasemmistoon. Surulisin mielin olen seurannut tätä elämän menoa, nykyisen hallituksen aikana, pieni ihminen on unohdettu, rahalla kaikki valta. Monesti olen miettinyt, mitä sitten kun minulla olisi, kaikki rahat. Ilmeisesti, peli olisi loppu. finem ludum.

Pekka Iiskonmaki

Kyllä tuo duunarin kusetus alkoi jo Sorsan aikana. Sorsan teoria oli kasvattaa julkista sektoria niin paljon, että duunarille ei jää rahaa liian makeaan elämään.

Sitä kritisoi erittäin voimakkaasti mm. Keijo Liinamaa ja joutui ennen aikaiseen hautaan vain 51 -vuotiaana. Syynä pidetään yleisesti duunarin edun pettämistä.

Sorsan pelkona oli duunarin ylpistyminen ja luokkapetturuus. Rakennettiin nykyinen sosiaalisysteemi, jossa duunari ei elä nettopalkallaan vaan siitä perittyjä veroja maksetaan tukiaisina hieman takaisin.

Siten on luotu nykyinen ihmisarvoa polkeva kyykytyspolitiikka.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

En kyllä itse allekirjoita tuota että demarit olisi ns.eläkeläisten "etuja ajava puolue" mutta ehkä-pä siinä tapauksessa jos puhutaan työeläkepuolueesta: No,jos olisi erilaisten etuisuuksien/-kädenpuristus puolue !

Demarit ovat todella harhautuneet entisistä oppi-isistään "Lipposlandiaksi".

Pekka Iiskonmaki

Hyvin harvoin nainen johtajana valitsee itseään viisaampia alaisia. Sama pätee myös Juttaan.

Olen ajatellut, että Jutta harjoittelee päivittäin niitä yrmäköitä ilmeitä peilin edessä aamuisin.
Siitä tulee mieleeni erään toisen sosialistin ilmeet Saksasta. Hänellä oli tosin pienet viikset.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jutta varmaan seivannut, miltähän näyttäisi jos viikeset olisivat yhtä harmaat ja villit kuin minulla.

Tapio Vehmaskoski

Vaikka en itse koe olevani vasemmistolainen ja vaikka pidän itseäni sitoutumattomana on surullista nähdä, että niin perinteikäs puolue kuin SDP on hukannut kannattajansa.

Tapaamissani vasemmistolaisissa on ollut rehellistä selkeätä väkeä, joiden kanssa on ollut helppo keskustella ja olla erimieltä.

Varmasti Lipposen politiikka ja myöskin Halosen presidenttiys omalta osaltaan antoivat lähtölaukauksen puolueesta irtautumisille. Urpilaisen aika on ollut suoranaista jatkumokaaosta perinteiselle SDP:lle.

Tiedän väkeä, joka on silmät ymmyrkäisenä katsoneet nykyajan vasemmistopuolueiden menoa. Ihmettelyyn on aihetta. Vaikuttaa kaiken lisäksi siltä, että SDP:n vastuuhenkilöt eivät osaa ottaa ajan merkeistä vaaria.

Surullista. Valta vie hunningolle.

Ari Lotvonen

Sama juttu. En ikinä olisi voinut kuvitella itsestä, että joskus voisin arvostaa SDP:ä enenemmän kuin Kokoomusta. Mutta niin se vain nyt on; tosin arvoasteikolla 0-10, arvostan SDP:ä 0.01 pistettä (kokoomuksen arvostus 0.009).

Pekka Iiskonmaki

Moi Ari! Samoilla linjoilla ollaan. Kokoomus on todella kadottanut johtoajatuksensa.

Minulle on täysin epäselvää mikä on Kokoomuksen politiikan tavoite? Kaaos? Anarkia? Taloussromahdus? En todella tiedä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #27

Jospa Kokoomus ajaa NWO:ta, kuten myös SDP? Onhan osallistujien määrä näistä puolueista kokouksissa, niissä salaisissa, vuosittainen. Tuosta kuunteluja Lipposesta ja Niinistöstä (nyk. pres.)

Pekka Iiskonmaki

Ilman sarvia ja hampaita voidaan sanoa SDP:n pelastaneen Suomen kommunismilta.

Olen myös Tapion kanssa surullinen SDP:n kohtalosta, vaikka ovatkin sen itse aiheuttaneet.

Siinä puolueessa on ollut reiluja suomalaisia ammattiduunareita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuosta tuli mieleeni kuvaus 70-luvun alun työväentalon tilaisuudesta, jossa Taisto Sinisalo piti palopuhetta kokousväen edessä. Kun hän julisti, että "nämäkin tiedostavat nuoret jäsenemme tässä eturivisssä tulevat vielä kerran elämään sosialistisessa Suomessa", niin muuan harmaahapsinen työväen ratsu SAK:n pinssi sarkatakkinsa rinnuksessa huusi takarivistä: "Se on oikein niille rääväsuille!"

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Pekka.

Polseviikit pääsivät valtaan Vanäjällä. Lenin otti ensinmäisenä yhteyttä sosialidemokraatteihin Suomessa ja pyysivät mukaan. Ilmeisesti Suomen itsenäisyys tuli näiltä kahdelta veijarilta. Leniniä piiloteltiin ja Stalin pelatettin hukkumiselta, myrskyisenä syysyönä. Tuota olen monesti miettinyt, miksi demarit eivät vastanneet, Leninin kutsuun nousta kapinaan. Oliko Mannerheimillä ja Saksalaisilla niin suuri voima takanaan, demarit katsoivat tilanteen mahdottomaksi. Osallistuihan sosiialidemokraatteja muurmannin legioonaan, harva palasi Suomeen. Täälä ei odottanut mikään hyvä.

Pekka Iiskonmaki

Paasivuoren Kremlin torniin nostettiin punainen lyhty ja demarit meni täysin rinnoin kapinallisten venäläissotilaiden rinnalle laillista hallitus vastaan kapinaan.
Demarit olivat hävinneet edellisissä vaaleissa ja aikoivat jatkaa politiikkaansa pistimillä tunnetuin seurauksin. Pattiin tuli.

Ilman Suomen Valkoista armeijaa ei olisi Suomeen tullut itsenäisyyttä. En ole varma olisiko sitä vieläkään?

Tosin Pietarissa kävivät myös porvarit vehkeilemässä. Suomella on ollut harvoin hyviä johtajia.

Pekka Iiskonmaki

Taisto Sinisalo ja Ele Alenius olivat Kremlissä. Taisto pisti rintataskuunsa Kremlin hopealusikan muistoksi.

Tilaisuus alkoi olla jo lopuillaan, kun Ele sanoi tekevänsä taikatempun. Hän pisti lusikan rintataskuunsa. Lausui taikasanat ja kaivoi lusikan Taiston rintataskusta.

Venäläiset antoivat tempusta tuntuvat aplodit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ele Alenius oli kyllä niin herkkäsieluinen kiltti esteetikko, ettei noin hulvattomaksi varmaankaan olisi heittäytynyt.

Kun hän oli SKDL:n puheenjohtaja ja Kekkonen tietyistä syistä ponnisteli nostaakseen SKDL:n hovikelpoiseksi puolueeksi 60-luvun puolivälissä, niin jotkut argumentoivat tuota vastaan toteamalla, että puoluehan pyrkii vain diktatuuriin. Kekkoselta hyvä oivallus oli siihen: "En oikein voisi kuvitella Ele Aleniusta diktaattorina".

Pekka Heliste

Ele Alenius palveli jatkosodassa upseerina ja SKP puheenjohtaja Aarne Saarinen molemmissa sodissa ja yleni ylikersantiksi.

Vain kommunisteilla oli johtajana sotaveteraaneja

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Niin, demarien Väinö Tannerhan oli suorastaan sotasyyllinen!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #19

Aivan, ja Tannerin arvostus sen kun kasvaa...

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #19

Väinö Tanner oli suurliikemies ja kartanonomistaja. Ei mikää sosialisti. Vaikka toivoisin, että sosialisteissä olisi enemmän hänen kaltaisiaan.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #23

"Väinö Tanner syntyi jarrumiehen ja torpparin tyttären lapseksi vuonna 1881, mutta luki itsensä vaatimattomasta taustasta huolimatta ylioppilaaksi 1900 ja suoritti tämän jälkeen Suomen Liikemiesten Kauppaopiston. Tanner opiskeli lakia ja valmistui 1911. Tutustuttuaan Saksassa osuustoimintaliikkeeseen hän omaksui sosialistisen ja ateistisen maailmankatsomuksen.
Ettei totuus unohtuisi....

"Tanner oli osuustoimintaliikkeen pioneereja Suomessa ja nousi Elannon hallintoneuvostoon 1907, SOK:n puheenjohtajaksi 1909 ja Elannon toimitusjohtajaksi 1915. Eduskuntaan hänet valittiin ensimmäisen kerran 1907. Jo tuolloin Tanneria pidettiin SDP:n oikeistosiiven edustajana, ja hän kannatti yhteistyötä maltillisten porvarien kanssa. Vuonna 1917 Tanner toimi Oskari Tokoin senaatissa valtiovarainsenaattorina ja vastasi jonkin aikaa myös elintarvikekysymyksistä.

Suomen sisällissodassa hän pysytteli sivussa ja nousi sen jälkeen uudelleen käynnistetyn SDP:n puheenjohtajaksi vuosiksi 1918–1926. Sisällissotaa seurannut suuri kuolemantuomioiden määrä käänsi Tannerin lopullisesti kuolemantuomion vastustajaksi; mm. sotavuosina hän pyrki määrätietoisesti puuttumaan kuolemantuomioihin ja saikin monta muutettua elinkautisrangaistukseksi. SDP:n puheenjohtajana Tanner oli myös Suomen valtuuskunnan jäsen Tarton rauhanneuvotteluissa 1920."

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Eikös sotien jälkeen ollut montakin sellaista juttua ilmassa, että kun sodaassa alikessu kävi hakemassa vänrikkinsä ei keneenkään maalta, niin tuossa hetkessä perusettiin ay-liikkeen perusta. Raahen Rautaruukkia muistelen.

Eli sotien jälkeen sodassaolleet tiesivät, että ilman toistensa apua eivät olisi pärjänneet. Ja näin jatkoivat sodan loputtua työmailla toisiaan ymmärtäen.

Pekka Iiskonmaki

Ainakin tiedän erään saksalaisen, joka oli sittemmin johtajana suuressa sukuyrityksessään ja suomalainen pelastaja oli sittemmin Suomen agentti ja sai mahtavat provisiot.

Väinö Tanner oli viimeinen SDP:n johtaja, jota kunnioitettiin yli puoluerajojen. Hän oli duunarin asialla.

Toimituksen poiminnat