Pekka Iiskonmäki Koskaan ei tiedä mihin pystyy ellei yritä tosissaan

Vihreäliike kehitettiin DDR:ssä länsimaiden tuhoksi.

Plogin kappalejaot ei toimi. Kommentti 1. on plogi kappalejakoineen.

 

Harva varmaan tietää, että vihreäliike ja sen politiikka kehitettiin DDR:ssä kylmän sodan aikana. Se on kauniista nimestään huolimatta vihamielinen. Sen uskottiin osaltaan tuhoavan lännen taloudellisia voimavaroja ja siten heikentävän niitä sisäisesti. Asialla olivat DDR:n parhaat ideologit ja talousasiantuntijat. Sosiologien ja psykologien suurta apua ei voida vahätellä. Vihreät ovat onnistuneet tehokkaasti tuhoamaan Suomen kilpailukykyä, joten voidaan todeta DDR:n olleen hyviä muussakin kuin huippu-urheilussa. Suomessa vihreän tuhon soturina on yksi ylitse muiden. Satu Hassi. Hän on ollut nainen paikallaan. Meppi Eija-Riitta Korholan blogit kertovat ansiokkaasti vihreiden mustasta puolesta, joka verhotaan kauniin vihreäksi.Yltiöpäisen viherhörhöilyn kritisointi on jo vuosikausia ollut yksi hänen mieliaiheitaan. Olen pohdiskellut vihreän liikkeen ideologiaa ja suhteuttanut sen heidän vaatimuksiinsa. Kansalaisten syyllistämisellä pyritään veroilla ja maksuilla kurjistamaan ihmisten arkielämää tehokkaasti. Se perustuu ideoligian mukaisesti yksilön tuhoamiseen. Saadaan syntymään valtavia kustannuksia, joilla heikennetään taloutta ja kilpailukykyä. Ongelmia syntyy hengittämisestä ja muusta normaalista elämänmenosta ja selitetään, että sinun kuuluu maksaa, kun kerran teet näin. Saunomisesta on kaikin keinoin koitettu tehdä vihreää rahasampoa. Hiukkaspäästöt tuhoavat ilmakehän. Siitä on useita tutkimuksia. Vihersosialistit vain haluavat sälyttää kaiken muiden niskaan. Mahdollisimman paljon itselle ja mieluusti kirjaimellisesti muiden kustannuksella. Sitähän se sosialismi loppupelissä on. Itsekästä ja ahnetta. Ilmaston muutoksella on rahastettu biljoonia. Onko Suomella varaa olla 100% vihreä, kun kesää on vain 25% vuodesta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Harva varmaan tietää, että vihreäliike ja sen politiikka kehitettiin DDR:ssä kylmän sodan aikana. Se on kauniista nimestään huolimatta vihamielinen. Sen uskottiin osaltaan tuhoavan lännen taloudellisia voimavaroja ja siten heikentävän niitä sisäisesti.

Asialla olivat DDR:n parhaat ideologit ja talousasiantuntijat. Sosiologien ja psykologien suurta apua ei voida vahätellä.

Vihreät ovat onnistuneet tehokkaasti tuhoamaan Suomen kilpailukykyä, joten voidaan todeta DDR:n olleen hyviä muussakin kuin huippu-urheilussa.

Suomessa vihreän tuhon soturina on yksi ylitse muiden. Satu Hassi. Hän on ollut nainen paikallaan.

Meppi Eija-Riitta Korholan blogit kertovat ansiokkaasti vihreiden mustasta puolesta, joka verhotaan kauniin vihreäksi.

Yltiöpäisen viherhörhöilyn kritisointi on jo vuosikausia ollut yksi hänen mieliaiheitaan. Olen pohdiskellut vihreän liikkeen ideologiaa ja suhteuttanut sen heidän vaatimuksiinsa.

Kansalaisten syyllistämisellä pyritään veroilla ja maksuilla kurjistamaan ihmisten arkielämää tehokkaasti. Se perustuu ideoligian mukaisesti yksilön tuhoamiseen.

Saadaan syntymään valtavia kustannuksia, joilla heikennetään taloutta ja kilpailukykyä. Ongelmia syntyy hengittämisestä ja muusta normaalista elämänmenosta ja selitetään, että sinun kuuluu maksaa, kun kerran teet näin.

Saunomisesta on kaikin keinoin koitettu tehdä vihreää rahasampoa. Hiukkaspäästöt tuhoavat ilmakehän. Siitä on useita tutkimuksia.

Vihersosialistit vain haluavat sälyttää kaiken muiden niskaan.
Mahdollisimman paljon itselle ja mieluusti kirjaimellisesti muiden kustannuksella. Sitähän se sosialismi loppupelissä on. Itsekästä ja ahnetta.

Ilmaston muutoksella on rahastettu biljoonia.

Onko Suomella varaa olla 100% vihreä, kun kesää on vain 25% vuodesta?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kiitos kirjoituksesta. Se on täyttä asiaa. Monelle tämä vihreä liike on ja on ollut puhdas keino päästä taloudellisesti ”vihreälle” oksalle ja siitä löytyy esimerkkejä. Hyväuskoisia äänestäjiä aina riittää ja he eivät näe ”metsää puilta”. Tämä ilmaston ”lämpeneminen”” on omittu sitten vihreiden omaan agendaan ja sen varjolla tehdään yhtä ja toista, josta tämä rikkidirektiivi on malliesimerkki. Siinä Suomi tulee olemaan vielä kovan paikan edessä. Vientikustannukset tulevat nousemaan ja se heikentää vakavasti kansainvälistä kilpailukykyä.

Liikkeen alkupääomaa Suomessa oli ydinvoiman vastustaminen, mutta se jäi heti taka-alalle, kun päästiin ”puikkoihin” hallituksessa. Aito oikea vihreä liike on Greenpeace-järjestö.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Vihreä liike on entisten taistolaisten miehittämä orwellilainen vallankumousliike ja susi lammasten vaatteissa kapitalismia vastaan. Sen piilotarkoituksena näyttää olevan luonnonsuojelun valekaavussa tuhota sellutehtaat, yksityisautoilu, puulämmitys ja viimeisempänä torpetoida rikkidirektiiveillä meriliikenne ja ehkäpä vielä telakkateollisuuskin.

Turkistarhauskin aiotaan lopettaa 50 000 nimen kansalaisaloitteella. Kaavoitusta ja rakentamista jarrutetaan milloin milläkin - mukamas sukupuuttoon kuolemassa olevalla hapsenkakkiaisella ja liito-oravien kuljetetuilla papanoilla. Voi hertile sentään! - Evoluution olemassaolon taistelussa ei kotimaata suojella EU:n ahnetta diktatuuria vastaan,miksihän?

Itärajaa ja Lappia suojellaan EU-eliitin lomaparatiisiksi ja villipetojen asuinalueeksi. Niistä pidetään suurempaa huolta kuin siellä asuvien
ihmisten tarpeista ja elinmahdollisuuksista. Missä suhteellisuudentaju?

Vihreät taitavatkin toimia Greenpeacen kanssa EU:n käsikassaroina Suomen yritys-ja tuotantomaailmaa lamautettaessa. Mistähän kettinki-Vihreät saavat rahoituksen laiva- ym.kalustoon atomivoimaloiden rakentamisen ja -jätteiden kuljettamisen vastustamiseen ympäri maailma? Mikseivät vihreät pane USA:ta, Venäjää, Kiinaa ja muita eniten saastuttavia valtioita kuriin ja järjestykseen, vaan panevat kaiken tarmonsa kotimaansa olojen ja elinkeinojen tuhoamiseen. Ristiriitaista meininkiä kuin "Vanhan valtaus".
Eläinihminen ei voi syödä toista eläintä ja kaveria.Jänisten kanssa on tehty sopimus, että syödään vain kasviksia, ei lihaa. Saa nähdä milloin Vihreät julistavat karppauksenkin pannaan?

Kun on vallankumouksellinen on aina vallankumouksellinen- nyt vain viherpipertäjinä ja kaalinkerät repussa. Vihreä liike on oikealla asialla, mutta väärin metodein, ja joutuvat siksi viranomaisten kanssa tekemisiin ja naurunalaisiksikin. Murrosikäistä ekokäyttäytymistä osittain. Etenkin CITY-vihreillä - Koijärvi-liikkeen ja "elintasointiaanien"(Pulliaisen ja Paloheimon) perillisillä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kapitalismi: mikä on minun, se on minun; mikä on sinun on myös sinun.
Sosialismi: mikä on minun on minun, mutta mikä on sinun on myös minun.

Sosialismissa kaikki omaisuus ja tavarat ovat yhteisiä; velatkin! Ja jopa vaimotkin- nähtävästi!? Ja kaikki ovat tasa-arvoisia, toiset kuitenkin tasa-arvoisempia kuin toiset. (orwellilaisittain ilmaistuna). Lue : Orwell: Eläinten vallankumous ja Vuosi 1984 (ajatuspoliisit jne). Mailmankirjallisuuden valioita.

Käyttäjän PerttiAalto kuva
Pertti Aalto

Onnkeksi vihreän liikeen pääkannattajakunta on nuoria ihmisiä, jotka eivät edes muista DDR:n aikaa. Nuoret ovat aidosti huolissaan ympäristöstään toisin kuin jotkut vanhat kalkkikset, joiden ympäristötuhovoima on DDR:n luokkaa. Jos Iiskonmäki vaihtaisi kuvansa mielipiteidensä mukaiseksi, hän istuisi siinä kaatopaikalla.

Pekka Iiskonmaki

Vuonna 1989 perustettiin DDR:n vihreä puolue, joka liittyi Länsi-Saksan vihreään puolueeseen seuraavana vuonna. Ideologia oli kehitetty DDR:ssä jo aikaisemmin.

Vuonna 1991 eräät Itä-Saksan kansalaisjärjestöt (Neues Forum, Demokratie jetzt ja Initiative Frieden und Menschenrechte) yhdistyivät Bündnis 90 -liikkeeksi.

Vuonna 1993 Bündis 90 ja Die Grünen liittyivät yhteen, mistä lähtien puolueen nimenä on ollut Bündnis 90/Die Grünen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos että toit asian esille, tuskin kaikilla vihreillä itselläänkään on tietoja puolueen todellisesta menneisyydestä. Enkä enää ihmettele miksi vihreät ovat aina vaikuttaneet demareiden apupuolueelta.

Toivottavasti vihreistä edes valistuneimmat muistavat minkälaatuinen valtio entinen DDR oli ja alkavat ajatella ajaako puolue oikeita vihreitä arvoja vai vaihtoehtoisesti vihreää diktatuuria?

Pekka Iiskonmaki

#3

''ajaako puolue oikeita vihreitä arvoja vai vaihtoehtoisesti vihreää diktatuuria?''

Satu Hassin henkilöhistorian tuntevat tuskin asettavat tuota ajatustasi kyseenalaiseksi.
Taistolaisena stalinistina Satu löysi poliittisen kotinsa vihreistä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Satu_Hassi

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tosi vihreät osaavat vaihtaa väriäänkin kuin kameleontit, jos vain pääsevät hallitukseen ja valta-asemiin myyräntyötä tekemään kuten Brax oikeusministerinä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Vihervasemmistolaiset, joksi nyky SKDL:läiset itseään kutsuvat eivät ole sosialisteja. Eivätkä toiminnallaan tue sosialistista aatemaailmaa. Samoin on laita puolue Vihreiden oman aatemaailmansa kanssa. Ne ovat porvarien hyödyllisiä apureita. Ainakin mitä tulee keulahahmoihin. Näin ainakin minusta tuntuu.

Pekka Iiskonmaki

#5
Tarkoitatko Teuvo, että hyödyllinen idiootti on poliittisessa kielenkäytössä hyväuskoinen henkilö, joka on saatu houkuteltua kehumaan huonoa hallintoa.

Leninin väitetään näin todenneen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Hyödyllinen idiootti" on aivopesty ihminen,jota N-liitto ensin käytti ja nyt EU käyttää säälimättä hyväkseen lahjoen tai asemilla, illuusioilla ja ainakin edellinen jopa kiristämälläkin, kun "kala" oli koukkuun kerran saatu. Eikä NL luottanut heihin ollenkaan jo pelkästään siksi, että he pettivät isänmaansa.

Keijo Räävi

Ainoa puolue joka ei ole ominnut vihreitä arvoja omaan poliittiseen agendaansa ovat demarit.

Porvaripuolueet etunenässä ovat vihreiden asiankannattajia.

Pekka Iiskonmaki

#8
DDR oli manipuloinnissa maailman mestari. Porvarit ovat myös viheruhreja. Tunnen monta viherdemaria.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuosta manipuloinnista vielä.
Katsoimmepa yhdessä lasten kanssa "Toisten elämä" -nimisen palkitun elokuvan. Se kertoo siitä todellisesta Itä-Saksasta, jonka poliittiset DDR-stipendiaattimme halullisesti unohtavat;-)
Sen tyyppiset ihanteet kuitenkin näyttävät Suomessakin voivan hyvin, vaikka solut ovat nyt osittain piilossa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

DDR:n oppien mukaan rikollisuuskin on vain kapitalismin oire ja jäänne, joka poistuu, kun järjestelmä muuttuu marxilais-leninistiseksi. Näin heidän propagandakirjansa opettivat puhtaalla suomenkielellä maassa käyviä turisteja.

Mutta oliko ja onko todellisuudesa sosialistisissa maissa olenkaan rikollisuutta ja vankiloita ja kulageja? Se jääkööt jokaisen omaan harkintaan.

Pekka Iiskonmaki

Suomalaisia ei toistaiseksi ole vielä eniten maailmassa, kuten kiinalaisia. Aasiassa kauan asuneena tunnen ongelman.

Jonkunlainen suhteellisuudentaju on aina paikallaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

DDR:ssä siis luotiin vahingossa myös jotain kestävää ja puhdasta sen lisäksi, että siellä kehitettiin nykyaikaisen medikalisoituneen huippu-urheilun perusteet. Muutahan niistä ajoista ei taida ollakaan jäljellä.

Lauri Korhonen

Liekö Tiitisen listaakaan enää jäljellä.

Alkuperäisistä en tiedä mutta kyllä perinteet nykypäivään päivitettyinä tuntuisi elävän vahvana.

Olli Polli

Tähän sopii pisto kreikkalaisten haukkumiseen mieltyneille suomalaisille!
Kreikassa eilisen pöytiä on alettu siivoamaan, koska on suursiivouksen aika Suomessa ?
Vai onko tarkoitus ajaa Suomenkin politiikka samalle
"haistapaska-linjalle" ?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jospa "Tiitisen lista" on sellaista luonnossa itsestään hajoavaa, tai jo hajonnutta vihertuotetta?

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

tuota, tuota... kyllä amerikassakin osattiin. steroidit "löydettiin" jo 1930-luvulla ja niitä käyetttiin viljalti jo 1950-luvulla. ddr:n urheilukone perustui erikoistumiseen ja hyvin kapeaan huippuun jokaisessa lahjissa. huippuja seulottiin jo pienestä pitäen ja dopingia annettiin hyvin lahjakkaille urheilijoille,. kenestä tahansa ei saa huippua vaikka hormoneilla kyllästäisi.

Johan Lom

DDR:ssä sitä vihreää liikettä olisi tarvitttu - ei juuri muualla. Missään toisessa maassa Euroopassa ei ilma ollut niin ruskeata ja paksua hengittää kuin ruskohiilen peittämässä DDR:ssä.

Sen sijaan en aivan usko tuohon blogistin historiaan vihreän liikkeen alkamisesta DDR:stä, varsinkin kun siinä viitataan 80-luvun loppuun.

Suomessa vihreä liike oli jo 70-luvulla syntynyt liike, joka mm. masinoi Koijärvitempauksen. Vuonna 1983 vihreitä pääsi eduskuntaan.

Pekka Iiskonmaki

Vihreä ase luotiin jo 50 - 60 -luvulla, mutta sen sisäänajo kesti parikymmentä vuotta. Suomen vasemmisto kopioi mm. peruskoulun ja terveyskeskukset DDR:stä.

Viherideologia kopioitiin myös DDR:stä.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Luulin viime keväänä Puolassa, että ulkona on kova sumu. "Sumu" olikin talojen lämmityksestä tullutta hiilenpolton savua. Jessus mikä käry.

Kaikki tämä maailman tuhoaminen sosialismin ihmeiden ansiota.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

DDR:ssä tehtiin pakollisten dopingien avulla hallaa urheilulle ja urheilijoiden terveydelle, kun piti kaikin keinoin näyttää,että sosialismissa on parhaimmat urheilijat maailmassa ja keinolla millä hyvänsä. Urheilija oli järjestelmän uhri ja koe-eläin. Voitoilla katsottiin olevan niin suuri propagandistinen arvo maan imagolle, että siihen panostettiin.

Samoin toki N-liitossa,USA:ssa ja ympäri maailmaa, ennen kuin alettiin tehdä dopingtestejä. Mutta urheilulääketiede ja kemistit olivat ja ovat vieläkin askeleen edellä testaajia käärmekeittoineen ym.anabolisine tehoaineineen tai verenvaihtoineen tai positiivisen testin estoaineineen. Kansat kun aina vaativat urheilijoiltaan niitä kultamitaleita ja maailmanennätyksiä. Siinä perussyy kepulikonsteihin ja suoritusta lisääviin keksintöihin nopeuden kestävyyden, voiman ja hapenoton ym. parannusvälineiden suhteen.

Pekka Iiskonmaki

#14
DDR ei luonut mitään vahingossa. Päämäärä pyhitti keinot ja ihmiset unohdettiin.

Manipuloitu uhri ei tosiaan huomaa olevansa itsesuggestion humalassa. Börje Uimonen on kouluesimerkki. Kiitos Börje.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Pekka näyttää vielä kovin huonosti tuntevan minua ja sitä kuinka itsellisesti poimin vihreiltä ne asiat joita pidän hyvänä ja jätän sujuvasti käyttämättä sen missä mennään överiksi. Jostain syystä minun vihreyteni ei tunnu monelle palstan keskutelijalle riittävän, mutten anna sen häiritä. Kullakin on omat ennakkoluulonsa. Niin näköjään Iiskonmäelläkin. Koska en pyri Vihreiden johtopaikoille, niin minulla on kosolti henkistä liikkumavaraa, eikä tarvitse julistaa mitään puolueohjelmaa ainoana totuutena.

Pekka Iiskonmaki

#24
Eikö silloin ole turha ottaa taakakseen jäsenkirjaa? Minä asun maalla ja en todella halua liata ympäristöäni.

En ole silti ollut koskaan minkään puolueen jäsen. Hoituu se muutenkin, eikä tarvitse selitellä muiden tekosia ja sanomisia. On kiva olla oma itsensä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #26

Teen aika tavalla konkreettista vaalityötä muiden vihreiden puolesta organisoimalla asioita. Käytännön tekemisen organisointiin on vähän hankala osallistua jos et ole samalla jäsen. Kyllä vihreiden menestyä pitää jotta hyvät asiat maailmassa säilyvät ja etenevät. Se on paras käytännön keino ehkäistä persujen aiheuttamaa yhteiskunnallista ja sivistyksellistä rappiota.

Olli Pusa

Kun tulee harvinainen tilaisuus kiittää Börjeä, niin pitää käyttää se hyväksi.

Kiitos Börje rehellisyydestä, kun tunnustat vihreän liikkeen juuret. Sen, että sen on kehittänyt DDR:n turvallisuuspoliisi Stasi ja sen emoyhtiö KGB keinoksi vahingoittaa länsimaita. Silloin arvelivat sen vahingoittavan länsimaiden talouksia ja parantavan DDR:n ja Neuvostoliiton pyrkimyksiä maailman herruutteen.

Samanlaisia hankkeita olivat kyseisissä maissa esimerkiksi terroristien rahoittaminen, kouluttaminen ja suojapaikkojen tarjoaminen terroristeille. Tunnettuja alan harrastajia oli mm. Carlos.

Ja muitakin vastaavia organisaatioita löytyy. Siihen listaan pitänee lisätä muuan suomalainen lakimiesjärjestö. Nykyään arvioidaan, että 85% KGB:n läntisten operaatioiden budjetista kului erilaisiin mielipiteisiin vaikuttamiseen tähtääviin hankkeisiin. Sen päätoimeksi kuviteltu vakoilu vei vain 15% budjetista.

Kun Neuvostoliitto romahti, nuo apuorganisaatiot menettivät tukensa. Monelta loppui kansainvälinen toiminta, terroristit menettivät suoja-alueensa. Vihreät jatkavat entistä elämäänsä, vaikka Itä-Berliinin ja Moskovan keskukset ovat lopettaneet ohjauksen. Vai ovatko? Kerran tuollaiseen maailmaan astunut ei koskaan pääse siitä irti. Jo kiristys varmistaa sen.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen Vastaus kommenttiin #28

Ja jos tutustutte Angela Merkelin taustaan, niin huomaatte, miksi EU on DDR:n kaltainen "rakennelma".

Wikkipedia:"Angela Kasner kävi koulunsa DDR:ssä ja meni Leipzigin Karl-Marx-yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa ja kemiaa. Yliopistoaikoinaan hän liittyi sosialistiseen Freie Deutsche Jugend -nuorisojärjestöön ja kohosi siinä varsin korkeaan asemaan, FDJ:n piirintoimiston ja tiedeakatemian agitprop-toiminnan johtoon.
Agitprop (venäjäksi отдел агитации и пропаганды; latinisaatio otdel agitatsi i propagandy) eli agitaation ja propagandan toimisto oli osa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskus- ja aluekomiteoita."

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #33

Todella valaiseva kommentti ja kertoo paljon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #34

Eli suuntana EUrostoliitto ja EMUn ja euron ylivelkatahdissa mars, mars!

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen Vastaus kommenttiin #33

Tämä selittääkin sitä, miksi euvostoliitossa on paljon samoja piirteitä kuin DDR:ssä ja NL:ssa.

”Onko Suomella varaa olla 100% vihreä…” Ei, varsinkin kun hiilidioksidipäästömme maailman päästöistä ovat alle kaksi promillea ja koko Euroopankin vain noin 11 %:a. Kiina jatkaa samalla mallilla saastuttamistaan vieden vain viimeisetkin työnpaikkamme. Tuulivoimatuotantokin kasvaa nopeiten maailmassa juuri Kiinassa.

Nyt laskeskellaan muodikkaasti ruokakorin CO2-päästöjä. Kun viimeisetkin teollisuustyöpaikat on menetetty, voimme tältä osin ripustaa hampaamme aivojen kanssa samaan narikkaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #44

#44
Olen usein todennut Suomen tuhoavan itsensa veroilla. Niistä valtaosa ei edistä mitään tavoitetta, vaan tuhoaa tehokkaasti taloudellisen toimeliaisuuden.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen Vastaus kommenttiin #47

Ja verot johtuvat mielettömän kokoisesta julkisesta sektoristamme, jossa byrokraatti voi aina paksusti. Milloinkaan ei nähdä tarvetta julkisen sektorin leikkaamiseen, vaan mieluummin lisää veroja..

Pentti Juhani Järvinen Vastaus kommenttiin #33

EU ei ole Merkelin tuote; hän lähinnä toteuttaa sitä saksalaista politiikkaa, joka kaihtaa rahan arvon alentamista, inflaatiota. Tuon DDR-taustan kohdalla on hyvä muistaa se fakta, siis kova fakta, että Neuvostoblokki hajosi suureksi osaksi sen vuoksi, ettei se enää tyydyttänyt vakavasti ideologiaa ottavia nuoria, yleisemmin ottaen vasemmistolaisia, joita demarit tympäisivät ja jotka halusivat vapautta kommunismeihinsa. Tuo porukka oli ratkaiseva, kun Solidaarisuus eteni Puolassa, Charta 77 Tsekkoslovakiassa, vastavat protestit muualla.

Nämä jutut ymmärretiin Saksassa, Ranskassa ja Italiassa, mutta ei Suomessa. Suomessa taistolaisten kuri piti kommareiden nuorisossa, kun taas yleensä ottaen muut jatkoivat huutoaan "alas kommunismi!" Se oli äänekkäin siellä, missä NL:n lähetystöä palveltiin selvimmin, ml Kepussa ja Kokoomuksessa. Osin tästä syystä arviot NL:n romahduksen todennäköisyydestä olivat kaiken aikaa Suomessa päin pieliä, tai KGB:n kontrollissa. Näkyyhän se yhä ns. "ansiokkaissa muistelmissa."

Johan Lom Vastaus kommenttiin #103

Suomi onkin siinä mielessä aivan uniikki paikka, että ainoastaan täällä otettiin neuvostopropaganda laajoissa piireissä tosissaan. Länsimaissa sitä ei otettu, puhumattakaan itäblokista tai Neuvostoliitosta itsestään.

Tuon 70-luvun voimakkaan taistolaisliikkeen olemusta olisi siksi syytä tutkia vielä syvällisemmin. Niin ainutlaatuinen se oli koko maailmassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #28

Mukava uusi salaliittoteoria Ollilta. Näitä Pusalla tuntuu löytyvän ihan jokaiselle elämänalueelle. Kylmän sodan vainoharhaisista ajoista alkaa olla sen verran aikaa, että Putin lienee ainoa oikea valtion päämies noilta ajoilta. Pusakin voisi päivittää itsensä vähitellen 2000-luvulle.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #38

Juuri kun ehdin kehumaan Börjeä...

Esimerkiksi se, että Neuvostoliitto satelliitteineen rahoitti ja tuki Carlosia terroristiorganisaatioineen on laajalti tunnettu. Siitä oli äskettäin ohjelma TV:ssäkin. Tuloko Börje katsottua.

Tuon 85% - 15% suhteen paljasti venäläinen loikkari, joka oli työkseen ollut hommassa mukana. Siihen mahtuu monenlaista toimintaa.

Tuntuuko Börjestä jotenkin kiusalliselta saarnata sellaisen järjestön puolesta, jonka on synnyttäneet Stasi ja KGB? Sehän olisi myönteinen piirre, ei olisi aivan paatunut.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #43

#43
Börje esiintyy mielellään isänmaalisena henkilönä. Reservin upseeri jne. Nyt on pakko päivittää Börjen poliittinen kartta ja intressit.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #43

Ihan samantekevää mistä kylmän sodan sivupolusta joku järjestö on joskus saanut alkunsa. Tänään eletään erilaisessa maailmassa kuin 40 vuotta sitten. Nykyiset uhatkin syntyvät muualta. Kivahan se varmaan on käydä talvisotaa ja muistella Kekkosen urotekoja, muttei historiaan pidä hirttäytyä vaikka sen tunteekin. Näkemykset pitää kyetä päivittämään muutoksen vauhdissa. Ja se vauhti vain kiihtyy.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #51

Niin onhan se KGB:kin edelleen olemassa. Nimi on vain muuttunut, mutta mahti sen kuin kasvanut. Onhan sen entinen pomo nykyään Venäjän presidentti.

Ja monet niistä, jotka noissa organisaatioissa ennen Neuvostoliiton romahdusta touhusivat, ovat edelleen aktiivisia. Eihän siitä ole kuin 20 vuotta. Ja varmasti KGB:llä on tallessa rekisterit niistä, jotka erityisen innokkaasti sitä palveluvat - ehkä palkkiota vastaan. Ja nuo toimivat järjestön hyväksi jatkossakin, koska historian paljastuminen olisi kiusallista ja vaarallistakin.

Niin se hämärämaailma toimii, viimekädessä kiristyksen voimalla. Onko Börjellä suunnaton naiviuden puuska vai sunnaton selittelyn tarve?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #51

#51
Luin kaksi kertaa Börjen jutun. En siksi etten osaisi lukea, vaan halusin varmistaa olenko tosiaan ymmärtänyt oikein mitä Börje kirjoitti.

En ihmettele PerSujen jatkuvaa nousua, kun lukee Börjen tekstiä. Onko Suomessa todella noin fanaattisia hölmöjä, jotka eivät näe metsää puilta.

Ei Börje ole ainakaan Suomen ja suomalaisten asialla. Suomen tuhoasmisvimma on niin suurta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #51

Eli nyt tanssitaan EU:n tähtien taaannuttamina ja itsemääräämisoikeudet menettäneinä. Eiks vaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Aivopestyt ihmiset ovat kuin metsot soidimella,eivät tiedä minne ovat menossa ja mistä ovat tulossa, kun eivät osaa itsekritiikkiä ja ovat niin stereotyyppisiä ja jäykkiä asenteiltaan. Musta on valkeaa, jos aatteen profeetat kerran niin sanoo tai valkea mustaa. Milloin mitenkin. Ennen kuin kantapään kautta hankittu ja ammennettu tietoisuus valkaisee todellisuutta.

Peter Hallberg

Iiskonmäen historiantiedot näyttävä olevan perin puutteelliset.
Vihreän liikkeen syntysanat lausuttiin Brysselissä Dildenberg-ryhmän kokouksessa, johon osallistuivat Satu Hassin ohella CIA, Demla, vapaamuurarit ja illuminaatit. Liikkeen keskeiseksi tavoitteeksi asetettiin direktiivein ja alapesurein toteutettava tavallisen kansan rikkipäästöjen minimointi. Sittemmin tavoitteesta on luovuttu tavallisen kansan prosentuaalisen osuuden vähennyttyä nykyiseen n. kahteenkymmeneen prosenttiin. Tänä päivänä merkittävän uhan vihreän liikkeen toiminnalle muodostavat sellaiset tuulimyllyjä vastaan taistelevat europarlamentaarikot, joiden elämälle vieras sähkö ei tule liito-oravan töpselistä.

Olli Pusa

Tietosi ovat epätarkkoja. Supon tietojen mukaan CIA ei ollut kokouksessa mukana ja vapaamuurarit ja Illuminaattikin vain tarkkailijajäsenenä ;-)

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

jaahas peter hallberg...

tyyli- ja frekvenssianalyysi osoittaa että nimimerkin taustalla on:

tapio o. neva

meikämannia ei nimittäin petetä...

Peter Hallberg

Olen otettu, mutta kieltäydyn vastaanottamasta ansiotonta kunniaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PH. Reunahuomautus: tarkoititteko Dilderberg- vai Bilderber-kokouksessa. Sillä on oleellinen ero.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jos totta, niin ainakin nyt tuntuu, että hyvin on hanke onnistunut, ainakin Suomessa!
Hyvin on suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa onnistuttu heikentämään!
Ja tehokas yrittäminen jatkuu edelleen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jouko Viitala. Kukahan rahoittaa vihreiden jatkuvaa myyräntyötä?

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

kun hänen auvoinen hirmuisuutensa, anto leikola, arvosteli joulukuussa 1987 helsingin sanomissa satu hassin kirjan:

Käärme ja tiedon puu: Naisnäkökulmia tekniikkaan. WSOY, 1987. ISBN 951-0-14653-6.

leikolan arvostelu oli perusteellinen ja tyrmäävä ja harvinaisen raju sellaiselta oppihistorioitsijalta. lyhyesti leikola mm. todisti en että SATU HASSI EI YMMÄRRÄ MIKÄ ON TEKNIIKAN JA TIETEEN ERO. leikola otsikoi kirjoituksensa jotensakin seuraavasti: "naiskäärme tiedon puussa."

tämä blogi on kerrassaan mainio avaus ja täyttä totta. lyhyesti voi sanoa todella paljon.

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

Kyllä vihreän liikkeen alkujuuret ovat itsessään natsisaksassa. Siellä jalopuutkin istutettiin hakaristin muotoon, laadittiin eläinsuojelumääräyksiä ja susi rauhoitettiin ensimmäisenä Länsi-Euroopassa. Tästä lienee tehty oikein tieteellistä tutkimusta ja jopa opinnäytetöitä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Siksi Suomestakin tehdään EU:n periferia ja euroeliitin lomaparatiisi ja villieläinten suojelupuisto. Itse suomalaiset ovat eläimiä huonommassa asemassa tuossa EU-johtoisessa ja vihreiden propagoimassa ja masinoimassa luonnonsuojeluvouhotuksessa. Kuten on nähty. Menemme kohti tuulimylly- ja tuohivirsukulttuuria nokka tutisten. Oletko valmis alentamaan elintasoasi luonnonsuojelun epärealistisella alttarilla?

Pekka Iiskonmaki

#46
Sehän on todellisen virherturpeenpuskijan vaimoihanne. Kaksi turvetta on vielä ilmassa, kun emäntä lyö kolmatta maasta. Siinä on kuokka oikeissa käsissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

... ja sirppi ja vasara vasemmassa käsivarressa tatuoituna.

Eero Tillanen

Iiskonmäelle kiitos hyvästä blogikirjoituksesta, mutta saisinko näkyville lähteet?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vihreä liike on fiilis. Ei tieto. Fiilis on vain niin paljon helpompi hankkia kuin tieto joka vaatii vaivaa. Tietokin on vain sana ja tarkoittaa että on lukenut väitteen ja sen vastaväittteen. Tämä johtaa epävarmuuteen ja saa vaikka Börjen jutut kuulostamaan järkeviltä. Uskoako tietoon vai fiilikseen?

Johan Lom

Juuri tehdyn tutkimuksen mukaan poliittisen tietämyksen taso on ylivoimaisesti heikoin alle 25 vuotiaiden vihreitä kannattavien naisten keskuudessa.

Pekka Iiskonmaki

#55
Tuolloin nainen on herkimmässä vaiheessa elämäänsä ja uskon tuon täysin. Tunteet vie ja järkeä on turha puhua.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Jos päätökset maailmassa perustuisivatkin edes olemassaolevaan tietoon, tellus olisikin varsin toisenlainen paikka. Fiiliksellä on menty.

Poliitikot tekevät päätöksensä suurilta osin kansaa mielistellen. Ei sen mukaan, mikä olisi kansakunnalle parasta. Silloin kun kansan mielipide on jossakin asiassa hajanainen, päätös tehdään omien intressiryhmien pohjalta - kulloisenkin hallituskokoonpanon mukaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mikko, Mikko. Täällä on juuri paljastettu, että Vihreä liike on DDR:n ja Moskovan salajuoni Suomen talouden tuhoamiseksi. Ei siis mikään fiilis, vaan meidän desanttien loistavasti onnistunut invaasio.

Pekka Iiskonmaki

#64
Rehellinen ulostulo Börjeltä. Satu Hassin aseenkantaja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #75

peeii.Börje peittelee selvästikin EU:n osuutta Suomen taannuttamisessa sivullekääntötekniikallaan. Mutta niin siinä käy kun uskoo "satuja".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Taitaa tuo "fiilis" viitata huumepuolen sanastoon. Mutta kun on tunnetta ei tunnetusti ole järkeä sanoo psykologian oppikirjat.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ainakin talouden realiteettien tuntemus on vihreissä aika heikolla tasolla.
Hienoahan olisi tässä jokaisen olla idealisti, vaan useimpien kumminkin pitää jotain syödä. Ja viherpiiperryksellä vaähän huononlaisesti tuota leipää kertyy.
Kun sekään ei onnistu, että kaiken voi laittaa yhteiskunnan maksettavaksi.
Ilmaista lounasta kun ei ole, jonkun sen kumminkin pitää maksaa!

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Vihreiden saksalainen versio perustettiin Länsi-Saksassa tammikuussa 1980 ja siihen sulautui aiemman vuosikymmenen erilaisia poliittisia ryhmittymiä, joiden taustat lienevät hyvinkin aikaista perua (ympäristöaktiivit, feministit, vaihtoehtokultuurit..). Miten aikaiseen vaiheeseen tai maahan jäljet johtavat, sitä lienee vaikea tarkkaan sanoa.

Mutta Saksan liittopäiville puolue sai omat edustajansa kolme vuotta myöhemmin. Vuonna 1989 syntyi DDR:n omat vihreät, jotka liittyivät länsisaksalaiseen emopuolueeseen, kun itäinen ja läntinen Saksa yhdistyivät seuraavana vuonna. Bündnis 90 ja Die Grünen yhdistyivät nykyiseksi puolueeksi vuonna 1993.

Pekka Iiskonmaki

#59
Vihreää ideologiaa testattiin useissa DDR:n kommuuneissa ja etsittiin parasta sovellutusta solutettavaksi länteen aikanaan.

DDR hajosi, mutta aate jäi elämään. Suomessa se toimii toivotulla tavalla tuhoten yksityistä ja myös valtiollista rakenneta. Esim. autoveroa perustellaan vihreillä arvoilla. Vanhat autoromut ei saastuta kuten uudet autot jne.

Pakko on ihailla Satu Hassin saavutuksia. Suomi on saanut takkiinsa varmasti kymmeniä miljardeja ja vauhti kiihtyy.
Talouden tappolistalla on miljardien arvot ja työpaikat. Turvetuotanto, turkistarhat, rakennusteollisuus, metsäteollisuus jne jne.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

... ja lisäksi kaikki muukin raskasteollisuus tuolla listalla. Keski- ja pienyritystoiminta jää jäljelle, joten jäämme tuottamaan tänne palveluita toisillemme. Sveitsissä rakennellaan sentään käkikelloja, mutta me valmistaudumme pyykkäämään ja silittelemään toistemme paitoja..

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kommunistien taktiikkana oli soluttautua kaikkiin mahdollisiin ja etenkin vaikuttaviin yhteiskuntapiireihin myyräntyötä tekemään. Oli ja on yhä punapappeja kirkonkin arvovaltaa viemässä. JNE organisaatioissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pääseeköhän Satu Hassi historiaan maininnalla "Suomen paras naispuolinen tuotannon lamauttajamestari"? Limbot ovat jo sitä luokkaa. Kukahan häntä oikein sponsoroi ja yllyttää? Isänmaallisuus on kaukana.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vilkuilin vähän tämän keskustelun herättämiä kommenteja FB:n puolella. Myötähäpeä olisi ehkä parhaiten reaktioita kuvaava sana, mutta siihen kaikki me lienemme jo ennalta varautuneet.

Pekkakin mielellään levittää tätä kaupunkitarinaa siitä, että Länsi-Saksan vihreän liikkeen syntyä olisi merkittävästi avitettu DDR:n puolelta. Kun Stasin arkistot on nyttemmin avautuneet, niin haluaisitko kaivella meille tarvittavat dokumentit näiden suunnitelmien olemassaolosta.

Hetkeäkään en epäile, etteikö DDR olisi mieluusti käyttänyt tai yrittänyt käyttää uutta poliittista liikettä häiriötekijänä kylmän sodan kähminnöissä.

Suomalaisen ympäristöliikkeen syntymisen laukaisivat silti ihan kotoiset ympäristöongelmat.

Käyttäjän JussiHirvi1 kuva
Jussi Hirvi

Uskomatonta roskaa.

En huomannut yhtä faktanpuolikastakaan tuon DDR-hypoteesin perustelemiseksi, enkä totta vie ole nähnyt muuallakaan mitään siihen viittaavaa. Ilmeisesti ajatus on niin tyydyttävä, ettei faktoja tarvita.

Jatkakaa pilvissä leijailua.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Eipä täällä juuri koskaan näe perusteluja, ja jos joku niitä esittää, ne torpataan salaliittoina, manipulointina ja valehteluna. Kuin kreationistien kanssa väittelisi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jokainen tullee uskollaan ja elämän kokemuksellaan autuaaksi. Kenellekään ei pakkosyötetä ns. totuuksia. Jokainen saa itse märehtiä ne mieleisekseen.

Mutta maailmaa paljon nähneet ja tietolähteitä lukeneet eivät ole aivopestävissä kuten yhden totuuden kansalaiset esimerkiksi Pohjois-Koreassa tai ns. rautaisen esiripun takana entisessä N-liitossa. EI enää kuljeta aatteen sokaisema huppu silmillä globaalissa netti- ym.maailmassa.

Asioita tulee tarkastella monessa valossa ja kriittisesti. Tosiasioiden tunnustaminen ja tunnistaminen on kuulemma viisauden alku. Eiks vain!

Kysynkin monenko mielestä vihreäliike on toiminut epä-/isänmaallisesti? Mikä tulisi jakautumaksi tuosta gallupista?

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

Vihreät olivat ihan ok vielä silloin kun tavoitteena oli suojella metsiä, soita ja kosteikkoja, mutta aika nopeasti liike kaapattiin, ja tavoitteeksi tuli ihmisten ja ihmisten ajatusten kontrolli, sekä hyväpalkkaisten poliittisten virkojen metsästäminen itselle. Raadollista.

Toivottavasti persuille ei käy samalla tavalla, vaikka näyttää että sinnekin alkaa tunkea kaikennäköisiä tuulenhaistelijoita ja opportunisteja.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Mitä ei ymmärrä, se pitää kieltää. Sysimustaa denialismia.

Lisäksi tämän keskustelun perusteella tulee mieleen erään tunnetun tiedevaikuttajan esittämä ajatus, että netistä käydään lukemassa (ja näköjään kommentoimassakin) sellaista aineistoa, mikä tukee omia päähänpinttymiä.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Vihreä liike on kuollut, se olisi säilyttänyt uskottavuutensa ainoastaan seisomalla Linkolan ohjelman takana.

Pekka Iiskonmaki

Aika vaikea on Börjeä kuvitella liituraitapuvussaan telaketjuihin ruosteisella ketjulla sidottuna luontoarvoja puolustavana aktiivina.

Kiellot ja utopiat Suomen talouden tuhoamiseksi tehdään siististi tammipöydän takaa.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Totta puhut! Kiellot Suomen pelastamiseksi pitäisi tehdä jossain muualla. Tammipöytien takaa ne raiskaavat koneetkin lähetetään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

...Mutta kyllä se käy, kun on pari kaalinkerää repussa - paremman tekemisen puutteessa. Tuo kettinkikeikka, meinaan. Tai vaikka aidan seipäänäkin atomivoimaloiden rakentamista vastustettaessa, koska ei voi mieltänsä malttaa ja, kun viheraate "pyhästi" velvoittaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vihreän liikkeen juuret ulottuvat Saksan kansanllissosialismiin. Natsit olivat luonto- ja eläinrakkaita, eivät edes kosher teurastusta sallineet. Tietenkin muun fasismin kanssa Vihreäliike sai muhia ja kehittyä myöhemmin DDR:ssä

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

FB:ssa kovin kaivattiin tähän keskusteluun Hitlerin kasvissyöntiäkin. Olisit nyt venynyt vielä hitusen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hitlerhän oli henkeen ja vereen sosiaalidarvinisti ja Nietzschen yli-ihmisteorian käytännön soveltaja: jäljet puhuvat puolestaan kaasukammioineen ja juutalaisten massamurhaajana. Pahimman luokan rasistikin.

Pekka Iiskonmaki

#84
Pentti Linkolan juuret ovat Suomen aatelistossa.

Pentti Linkola kannattaa suoraa toimintaa jossa yksinkertaisesti murhataan yritysten johtajat.

Satu Hassi ja Börje Uimonen jne. taas ovat lähteneet taloudellisten mahdollisuuksien suitsimiseen ja tuhoamisveroihin.

Talousterrori on jotenkin hienompaa kuin niskalaukaus tai puhelintolppaan hirttäminen. Tavoitteet ovat toki samat.

Kari Ahlava

En ole taistolainen enkä vihreä, mutta se on sanottava, ettei luonnonsuojelu oikein tahtonut toimia ilman tätä ääriliikkeen mukaan tulemista. Jotain lauluja laulettiin 60-luvulla, mutta vesistöt alkoivat olla jo siinä tilassa, että uimisesta tuli oireita.

Vieläkin sellutehtaat haisevat eikä raikasta ilmaa ole niillä alueilla. Sellua en halua haistella, rikkiä en liioin halua hengittää. Enkä kaatopaikan roskia sietää.

Jos Jumalan luoma luonto olisi säästetty puhtaana meidän kapitalistisessa järjestelmässä, ei ääriliikkeellä olisi ollut mitään mahdollisuutta nousta. Tekopyhä kun oli, siellä ne tupruttelivat DDR:ssä ilmaan mitä tupruttelivat.

Ajatus puhtaasta ilmasta ja vedestä syntyi tätä kautta. Pidetään se nyt mielessämme. Kuka haluaa hengittää rikkiä, käsi pystyyn?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Vanha sananlasku sanookin: ei vika ole maailmassa, vaan siinä elävissä ihmisissä. Inhimilliset heikkoudet ja intohimot vakavana painolastina ihmiskunnan ongelmiin ja mielettömyyksiin.

Kari Ahlava

Voi ottaa opiksi ennen kuin valta valuu sinne, minne sitä ei haluta.

Toimituksen poiminnat